Börsen inleder svagt uppåt

Börsen inleder svagt uppåt
Börs TT
Stockholmsbörsen stiger något i den inledande handeln, i linje med ledande Europabörser.
OMXS-index har efter fem minuters handel gått upp med 0,5 procent.
Utvecklingen följer på breda kursuppgångar på Wall Street i tisdags och en blandad kompott på ledande asiatiska börser under nattens handel.
Butikskedjan Kjell & Companys aktie stiger med 4 procent efter en kvartalsrapport, som visar på ett kraftigt försäljningslyft.
Telekomtillverkaren Ericsson möblerar om i koncernledningen och meddelar samtidigt att det ska skapas ett nytt affärsområde genom att slå ihop de tidigare affärsområdena Digital Services och Managed Services. Aktien sjunker 1,3 procent.
På räntemarknaden är fokus på nya inflationssiffror från eurozonen och Storbritannien. Den brittiska inflationen i april lyfte till 9 procent i april, upp från 7 procent i mars. Analytiker hade i snitt räknat med en ökning till 9,1 procent.
Pundet sjunker med tre öre till 12:39 kronor per pund efter statistiken. Samtidigt backar kronan något mot dollarn och euron. En dollar närmar sig 10-kronorsstrecket igen.
Kryptovalutan bitcoin fortsätter kretsa strax under 30 000 dollar per bitcoin.
Världsmarknadspriset på råolja är stabilt. Ett terminskontrakt för leverans av så kallad brentolja nästa månad kostar 112 dollar per fat.
Priset på naturgas sjunker på råvarubörsen i Amsterdam, där terminskontrakten backar 0,7 procent till 93:50 euro per megawattimme.