Börsen vänder ned på minus

Börsen vänder ned på minus
Börs TT
Stockholmsbörsen inledde uppåt, men har i den tidiga eftermiddagshandeln hängt med ledande Europabörser ned på minus.
OMXS-index ligger strax före klockan 14 på minus 0,4 procent.
Molntjänstbolaget Sinch hör till de stora förlorarna bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index med ett kursfall på 3,7 procent. Ett annat sänke är Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik, som ligger på minus 2,2 procent.
En rad verkstadsaktier bromsar nedgången. Lastbilstillverkaren Volvo stiger med 1,6 procent och Sandvik går upp 1,1 procent.
Kurserna på Wall Street ser enligt prissättningen i terminshandeln också ut att gå ned efter breda lyft i tisdags.
Butikskedjan Kjell & Companys aktie backar nästan 3 procent efter en kvartalsrapport.
Telekomtillverkaren Ericsson möblerar om i koncernledningen och meddelar samtidigt att det ska skapas ett nytt affärsområde genom att slå ihop de tidigare affärsområdena Digital Services och Managed Services. Aktien backar 1 procent.
På räntemarknaden är fokus på nya inflationssiffror från eurozonen och Storbritannien för april. Inflationen i eurozonen uppmättes till 7,4 procent, medan den brittiska till 9 procent i april, upp från 7 procent i mars. Analytiker hade i snitt räknat med en ökning till 9,1 procent. Pundet sjunker med fem öre till 12:36 kronor per pund efter statistiken.
Kryptovalutan bitcoin backar 0,9 procent och kretsar därmed strax under 30 000 dollar per bitcoin.
Världsmarknadspriset på råolja stiger något. Ett terminskontrakt för leverans av så kallad brentolja nästa månad går upp 1,2 procent till drygt 113 dollar per fat.
Priset på naturgas stiger på råvarubörsen i Amsterdam, där terminskontrakten lyfter 1,9 procent till 96 euro per megawattimme.