Evolution draglok på optimistisk börs

Evolution draglok på optimistisk börs
Börs TT
Vid 15-tiden är Stockholmsbörsens breda index upp med 2 procent.
Kasinobolaget Evolution handlas på fredagseftermiddagen på plus 7 procent och ökar därmed mest på börsens storbolagslista.
Även molnbolaget Sinch, på plus 6,6 procent, hjälper till att lyfta index. Biltillverkaren Volvo och H&M tillhör också vinnarna.
Flygbolaget Norwegian rapporterade en förlust på 849 miljoner norska kronor på morgonen. Däremot ser bokningarna inför sommaren bra ut. Aktien handlas på eftermiddagen på plus 0,6 procent på Oslobörsen.
Bitcoin har stabiliserat sig efter kraftiga ras i kursen den senaste veckan. Kryptovalutan handlas återigen på över 30 000 dollar. Det är högre än det senaste årets lägstanivåer, men fortfarande en bra bit under toppen i november.
Wall Street handlas i förhandeln på IG Markets på plus 1 procent. Det efter att Fed-chefen Jerome Powell tillbakavisat spekulationer om att en ränteökning med 0,75 procentenheter skulle ligga runt hörnet. Däremot kunde han inte utlova någon mjuklandning för amerikansk ekonomi.
Twitter rasar i förhandeln sedan Elon Musk meddelat att han tillfälligt pausar uppköpsprocessen för att inhämta mer information om antalet spamkonton på plattformen.