Minst fem döda när bil plöjde in i julparad

Minst fem döda när bil plöjde in i julparad
USA TT-AFP-Reuters
Plötsligt förvandlades den glädjefyllda julparaden till en mardröm.
Minst fem personer dog och över 40 skadades då en bil körde rakt i in i en julparad i Milwaukeeförorten Waukesha i Wisconsin.
Ett fordon tog sig förbi avspärrningarna och körde i hög fart gatan fram där julparaden pågick. Lokala myndigheter bekräftar att minst fem personer har omkommit och över 40 personer har skadats.
En person har frihetsberövats och det misstänkta gärningsmannens fordon är omhändertaget. Polisen nämner inte något misstänkt motiv.
– Vi har en person av intresse som vi utreder just nu, säger polischefen Dan Thompson.
På videofilmer från händelsen ser man bland annat hur bilen kör rakt in i en grupp dansande tonårsflickor. Paraden, den 59:e i ordningen, hålls varje år söndagen före högtiden Thanksgiving.
– Det var pompoms och skor och utspilld varm choklad överallt. Jag var tvungen att gå från en skadad till en annan för att hitta min dotter, säger Waukeshabon Corey Montiho till Milwaukee Journal Sentinel.
En polis uppges ha skjutit mot fordonet i ett försök att stoppa det.
Under måndagen håller skolorna i Waukesha stängt och flera vägar kommer att vara avstängda. USA:s president Joe Biden har informerats om händelsen, rapporterar nyhetskanalen CNN.