Stockholmsbörsen på fortsatt plus

Stockholmsbörsen på fortsatt plus
Börs TT
Stockholmsbörsen har tappat under eftermiddagen och är upp 0,3 procent, vilket är i linje med de ledande Europabörserna.
Under gårdagen lyfte Stockholmsbörsen 0,7 procent.
Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-indexet är Getinge upp 2,2 procent efter en höjd rekommendation. Men uppgången är bred, där 20 av 30 aktier ligger på plus.
Börsen har sjunkit tillbaka rejält sedan lunchtid, då den låg på plus 1,6 procent, och endast tre aktier på OMXS-30 visade röda siffror.
Utvecklingen på Asienbörserna var blandad, där börserna i Taiwan, Japan och Hongkong steg medan utvecklingen på Kinabörserna i Shanghai och Shenzhen backade något.
I USA öppnar de stora börserna på plus. Efter några minuters handel är Dow Jones upp 1,4 procent, och Nasdaq 2,3 procent.
Kryptovalutan bitcoin – som rasade stort under förra veckan – återhämtar sig något och handlas för omkring 21 100 dollar. Det är upp 3 procent under de senaste 24 timmarna.
Räntan på en tioårig svensk statsobligation stiger fyra punkter till 1,95 punkter.
Kronan fortsätter stärkas mot dollarn, till en kurs på 10:86 kronor per dollar. Det kan jämföras med förra veckans bottennapp på över 10:30 kronor per dollar.